Popis
Odrůdy hroznů: 50 % Merlot, 20 % Cabernet Franc a 30 % Cabernet Sauvignon, variabilní podle roku.
Oblast výroby a umístění: Vinice Campo di Pietra, povodí řeky Piave, na jihovýchod od Trevisa.
Sklizeň: Ručně sbíráno do beden. V různou dobu v závislosti na odrůdě a vinici. Obecně od konce září do začátku října.
Macerace probíhá v dřevěných kádích po dobu 16-20 dní s denním louhováním. Víno zraje v dubových barikových sudech po dobu 12-15 měsíců, kde jsou různé odrůdy smíchány. Plnění a zrání více než rok před uvedením na trh.
Intenzivní červená barva, s věkem přecházející do barvy granátového jablka. Vůně je plná tónů červených bobulí, malin a ostružin. Stárnutí propůjčuje další éterický buket kakaa, kávy a lékořice. Chuť je vyvážená s elegantními, neagresivními tříslovinami.
Díky dobré vyváženosti je ideální ke zvěřině, pečenému vepřovému a zrajícím sýrům.
Podávejte při teplotě 16-18°C v širokých sklenicích.
Alkohol (%): | 14 |
Kyselina (g/l): | 5,3 |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.