Popis
Víno pochází z Vinice Campo di Pietra, povodí řeky Piave, na jihovýchod od Trevisa.
Sklizeň: Pro dosažení nejlepší kvality se provádí zelená sklizeň, kdy se hrozny ztenčují, dokud jsou ještě zelené, což zajišťuje, že zbývající hrozny dostanou větší výživu. Sklizeň se provádí ručně při plné zralosti, obvykle koncem září.
Vinifikace: Odstopkování a lisování hroznů. Fermentace s macerací probíhá po dobu cca. 20 dní. Víno zraje ve francouzských dubových barikových sudech po dobu 18 měsíců.
Víno skvělé struktury, měkké v ústech, jemná a přitažlivá chuť. Intenzivní červená barva, stárnutím směřující ke granátovému jablku. Chuť je pikantní, plná, s přiměřenou tříslovinou, harmonická.
Ideální k pečeným červeným masům, zvěřině, rožni.
Podávejte při teplotě 16–18 °C
Alkohol (%): | 14 |
Kyselina (g/l): | 5 |
Obsah zbytkového cukru: g/l | 0,3 |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.