Popis
25 let stará svahovitá vinice s jílovito - písčitým podložím, která se díky své poloze vedle lesa má ideální podmínky pro optimální zrání.Jedná se o 7 ha vinici vysázenou otcem Norberta Bauera na které je vysázeno 7 odrůd, kde převládá Weiser Burgunder a zbytek je Chardonnay, Semling, Riesling, Tramín a Sauvignon Blanc. Sklizeň a vinifikace všech odrůd probíhá společně.
Rozemleté hrozny se ponechají 20 hodiny na šlupkách a poté se vylisují. Fermentace probíhá při teplotě 18° - 19°C (vyzrálejší hrozny potřebují vyšší teplotu fermentace). Víno se na kvasinkách ponechá 3-4 měsíce. Poté se odstraní hrubé kaly a víno se ponechá další 2-3 měsíce na jemných kalech což dodá vínu plnost a delší dochuť.
Hmotnost | 1.2 kg |
Alkohol (%): | 12 |
Zbytkový cukr (g/l): | 7,3 |
Kyselina (g/l): | 6,3 |
Objem (l): | 0,75 |
Kategorie: | polosuché |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.