Popis
Morellino di Scansano je víno typické pro Toskánský přímořský region Maremma, kde Morellino je lokální název pro odrůdu Sangiovesse a vinice se nachází na úpatí vesnice Scansano.
Víno klasifikace D.O.C.G. se skládá z 95% z odrůdy Sangiovesse a 5% Alicante.
Vinice vysázená v období 2003 - 2005 se nachází v oblasti Maremma na v Toskánsku v nadmořské výšce 80m. Vinohrad je osázen v hustotě 6666 hlav/ha s produkcí 6000 kg/ha. Vápenato – jílovité podloží.
Vinifikace probíhá fermentaci po dobu 15ti dní s kontrolovanou teplotou a následnou macerací po dobu 10ti dní. Víno zraje v nerezových tancích po dobu 10ti měsíců. Víno v lahvích je před distribucí ukládáno po dobu 2 měsíců do sklepa.
Doporučená teplota pro konzumaci je 16°C.
Ideální výběr ke grilovaným nebo dušeným masům.
Objem (l): | 0,75 |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.